Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, όπου συναντήθηκε με τον νέο Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Υφυπουργός και Βουλευτής είχαν μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων όπως οι Δασικοί Χάρτες, η προστασία της βιοποικιλότητας στα ελληνικά οικοσυστήματα και το νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα αναδασώσεων του Υπουργείου. Στις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας είναι το Μητρώο ΜΚΟ και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και η διαχείριση του 30% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για την πράσινη μετάβαση.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε το ζήτημα της ανάκλησης της απαγόρευσης της θήρας, όπου μετέφερε τα αιτήματα κυνηγετικών συλλόγων από την Πέλλα αλλά και όλη την Ελλάδα. Ο Υφυπουργός έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία του θέματος, ειδικά για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ωστόσο τόνισε πως τον τελευταίο λόγο έχει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.