Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στο Μαυροβούνι, με τη συνοδεία του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου και την πορεία εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων γεωργών.

Το Βουλευτή υποδέχθηκε ο προϊστάμενος, κ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος ξενάγησε τους παρισταμένους στην εντυπωσιακή έκθεση τοπικών αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων και παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του Κέντρου.

Αναφορικά με το πρόγραμμα κατάρτισης νέων αγροτών, η Πέλλα ξεχωρίζει έχοντας περίπου 800 συμμετέχοντες, περισσότερους από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα στην Ελλάδα. Ήδη περίπου 600 σπουδαστές έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Δυστυχώς, η πανδημία ανέστειλε τη λειτουργία του προγράμματος, πριν προλάβει να ολοκληρωθεί για όλους.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, με μεθόδους τηλεκπαίδευσης-τηλεκατάρτισης, ώστε να μπορέσουν και οι υπόλοιποι σπουδαστές να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και να λάβουν και τη 2η δόση πληρωμής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βουλευτής «η αγροτική παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν των κύριο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Είναι σημαντικό οι αγρότες και ειδικότερα οι νέοι να αναβαθμίζουν τις γνώσεις τους, ώστε η ελληνική αγροτική παραγωγή να είναι ανταγωνιστική διεθνώς».