Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος παρακολουθεί στενά το ζήτημα της οριστικοποίησης της διαδικασίας μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες, ενημερώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό ότι κατατέθηκε Τροπολογία για την επίλυση του ζητήματος.

Η έκτακτη νομοθετική ρύθμιση έρχεται αφού επιλύθηκαν όλα ζητήματα των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Προστασίας και της ΑΑΔΕ. Η νέα διαδικασία μετάκλησης που θα ισχύσει φέτος θα είναι ακόμα πιο απλοποιημένη σε σχέση με πέρσι, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση σχετικής πλατφόρμας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε το θέμα της καλλιέργειας σπαραγγιών, η συγκομιδή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει με αποτέλεσμα η μετάκληση να είναι απαραίτητη άμεσα. Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, κατ’ εξαίρεση για τις καλλιέργειες σπαραγγιών θα ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία, ώστε να ολοκληρωθεί ακόμα πιο γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων καθώς η μετάκληση των εργατών γης δεν πρέπει να επηρεάσει την εξέλιξη του επιδημιολογικού φαινομένου στη χώρα μας.