Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε ότι υπεγράφη η απόφαση για την καταβολή ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) σε επιτραπέζια-συμπύρηνα ροδάκινα και νεκταρίνια, για τις βροχοπτώσεις του περασμένου Αυγούστου. Ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει συμψηφισμός με την επιστρεπτέα προκαταβολή ή οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση, κάτι το οποίο ο Βουλευτής είχε τονίσει επανειλημμένως ότι θα ήταν άδικο, καθώς πρόκειται για ενισχύσεις που αφορούν σε ζημιά από φυσικό φαινόμενο που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ και καμία σχέση δεν έχουν με την πανδημία. Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την ουσιαστική συμβολή του και την εξαιρετική επικοινωνία που είχαν για το θέμα από την αρχή του έτους.

Ο Βουλευτής επικοινώνησε και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό, τον οποίο επίσης ευχαρίστησε για τις ενέργειές του. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, τώρα απομένουν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, τις οποίες ο Λάκης Βασιλειάδης θα παρακολουθεί μέχρι την οριστική πληρωμή που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ο κ. Λιβανός συμφώνησε με τον Λάκη Βασιλειάδη ότι πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το νέο σύστημα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, που θα βασίζεται στην έγκαιρη και εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών, κάνοντας χρήση της μεθοδολογίας και των γεωπόνων του ΕΛΓΑ αλλά και των Περιφερειών (ΔΑΟΚ), ώστε, όπως το χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βουλευτής, «να μην χρειαστεί ξανά στο μέλλον το δυσλειτουργικό και πολλές φορές άδικο σύστημα ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, και να παίρνει κάθε παραγωγός αυτά που πραγματικά δικαιούται».