Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε σήμερα την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μαρία Παππά, η οποία επισκέφτηκε χωράφια με καλλιέργειες για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Όπως ενημέρωσε η κ. Παππά, επόπτες ήδη επισκέπτονται Τοπικές Κοινότητες σε όλη την Πέλλα, ενώ από την Δευτέρα κιόλας θα ξεκινήσουν οι γεωπόνοι τις επισημάνσεις ώστε να προχωρήσει ο οργανισμός σύντομα σε αναγγελίες και να μπορέσουν να δηλωθούν οι ζημιές.

Ο Λάκης Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς ο τόπος μας χτυπήθηκε για μία ακόμα φορά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο παγετός που επικράτησε προχτές και εχθές στο μεγαλύτερο μέρος της ΠΕ Πέλλας προκάλεσε ζημιές σε όλες σχεδόν τις καλλιέργειες. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, αλλά και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό, τον οποίο και ενημέρωσα για την κατάσταση.

Πρόκειται για μία μεγάλη καταστροφή που έρχεται σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο. Ο τόπος μας βρίσκεται πραγματικά σε έκτακτη ανάγκη. Θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι ζημιές αυτές να επηρεάσουν το λιγότερο δυνατό την αγροτική οικογένεια της Πέλλας και κανένας παραγωγός να μη μείνει απροστάτευτος.

Επιπλέον, θα εξαντλήσω τις δυνάμεις μου ώστε να περάσει σύντομα από τη Βουλή η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το νέο σύστημα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, που μεταξύ άλλων θα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις ζημιών που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.»