Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από τον χθεσινό σφοδρό παγετό που επικράτησε στην ΠΕ Πέλλας και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν για άλλη μια φορά την Πέλλα και την αγροτική της παραγωγή. Ο παγετός που επικράτησε εχθές, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας, κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει να καταστραφεί μετά τους διαδοχικούς παγετούς των περασμένων ημερών.

Πριν λίγη ώρα επικοινώνησα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό, τον οποίο και ενημέρωσα εκτενώς για το μέγεθος της ζημιάς. Τόνισα πως πλέον μιλάμε για ολική καταστροφή στη δενδροκαλλιέργεια της Πέλλας, η οποία αναπόφευκτα θα δημιουργήσει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και πιθανώς και ελλείψεις προϊόντων.

Αυτό που μένει τώρα είναι να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στους παραγωγούς και να ξεπεράσουμε τις αργοπορημένες διαδικασίες των αποζημιώσεων. Προέχει η άμεση και δίκαιη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος όλων των καλλιεργητών που είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται σε εύλογο χρόνο να γίνουν συμπληρωματικές αναγγελίες για περισσότερες ποικιλίες η ζημιά είναι εκτεταμένη.

Επιπλέον, πρέπει να γίνει σωστή αποτίμηση της ζημιάς και επαναξιολόγηση των κινδύνων. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να βιώνουμε ολοένα και σφοδρότερα καιρικά φαινόμενα και να μην προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Είναι κρίμα, για τους ανθρώπους αλλά και την οικονομία μας, κόπος και έξοδα μηνών να καταστρέφονται σε ένα βράδυ».