Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη στο Δήμο Πέλλας με την παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζου, του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρ. Τριαντόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη, των Βουλευτών και των Δημάρχων της Π.Ε. Πέλλας, καθώς και αγροτικών συλλόγων, συνεταιριστικών οργανώσεων και άλλων φορέων, με θέμα την αποκατάσταση των επιπτώσεων από τη μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες από τους παγετούς Μαρτίου-Απριλίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέλυσε τα επόμενα βήματα, με πρώτο την ολοκλήρωση της ρεαλιστικής αποτύπωσης του μεγέθους της ζημιάς μέχρι τα μέσα Μαΐου, ώστε έπειτα η Κυβέρνηση να μπορέσει να προβεί σε ανακοινώσεις. Όπως ανέφερε, θα υπάρξει συγκεκριμένο πλαίσιο γρήγορων παρεμβάσεων, εκτός των συνηθισμένων διαδικασιών. Επίσης θα συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις και περιοχές για τις οποίες δεν έχουν βγει αναγγελίες σε αρκετές καλλιέργειες λόγω του Κανονισμού του ΕΛΓΑ παρόλο που υπάρχει καταστροφή, μιλώντας και για ενεργοποίηση του μηχανισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.

Επιπλέον, παρουσία του Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου, ο κ. Τριαντόπουλος ανέλυσε τα χρηματοδοτικά εργαλεία χρησιμοποιηθούν για τις καλλιέργειες για τις οποίες δεν έχει γίνει αναγγελία από τον ΕΛΓΑ, αλλά και το γεγονός πως ήδη ξεκίνησαν να εργάζονται ώστε να υπάρξει μέριμνα για επιχειρήσεις, βιομηχανία και εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς, που επηρεάζονται άμεσα από τις αναμενόμενες ελλείψεις προϊόντων, τονίζοντας ότι κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη μεγάλη καταστροφή για τον τόπο.

Στη συνέχεια ο Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε το Κυβερνητικό κλιμάκιο σε κτήματα που επλήγησαν στο Τριφύλλι Πέλλας και τα Καλύβια Σκύδρας, ώστε να διαπιστώσουν και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης την πραγματικότητα της ζημιάς, μέσα στο χωράφι. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής «η κυβερνητική αυτή παρουσία δείχνει από μόνη της ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη σκύψει επάνω από το πρόβλημα, πράγμα που φανερώνεται και από τις έκτακτες προσλήψεις γεωπόνων από τον ΕΛΓΑ, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν σύντομα. Κανείς δεν θα μείνει εκτός στήριξης και οι αποζημιώσεις θα αποδοθούν δίκαια και το ταχύτερο δυνατό».