Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη από τον οποίο και ενημερώθηκε ότι υπεγράφη η απόφαση για καταβολή ενίσχυσης ήσσονος σημασίας στα επιτραπέζια σταφύλια της ποικιλίας crimson, βάσει της σχετικής πρότασης από του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Πρόκειται για ενισχύσεις ύψους σχεδόν 250.000€ για περίπου 1.000 στρέμματα, που έρχονται να αναπληρώσουν μέρος της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών από τις επιπτώσεις της πανδημίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων και αφορούν ποικιλία που καλλιεργείται πρωτίστως στην περιοχή της Κρύας Βρύσης. Τη φετινή δύσκολη χρονιά τόσο η εγχώρια όσο και η ευρωπαϊκή αγορά βιώνει πτώση της ζήτησης σε ποσοστό άνω του 70% με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της παραγωγής να μην μπορεί να διατεθεί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι βροχοπτώσεις του καλοκαιριού και η σφοδρή χαλαζόπτωση της 19ης Αυγούστου έπληξε ακόμα περισσότερο της καλλιέργειες, ενώ κάποιες ζημιές δεν καλύπτονταν από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Η απόφαση θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εκδοθεί η απαραίτητη ΚΥΑ και να ολοκληρωθεί η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το συντομότερο δυνατό. Ο Λάκης Βασιλειάδης συνεχίζει τις προσπάθειές του για τις υπόλοιπες εκκρεμότητες και σε άλλα προϊόντα και καλλιέργειες, ώστε κάθε παραγωγός να λάβει τη βοήθεια που δικαιούται.