Εύλογες αντιδράσεις προκάλεσε εχθές το πρωί η είδηση ότι γνωστή για τη σκοτεινή δράση της ΑΜΚΕ εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης αμέσως μόλις έλαβε γνώση του θέματος επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ αργότερα επικοινώνησε και με την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη, την οποία και ενημέρωσε για την περίεργη ιστορία και τις πρακτικές της εν λόγω ΑΜΚΕ και της ζήτησε να ερευνήσει εκ νέου το ζήτημα, υπό αυτό το πρίσμα. Επιπλέον ενημέρωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής, η αντίδραση της κ. Μενδώνη ήταν άμεση, καθώς αργά εχθές το βράδυ τον ενημέρωσε ότι η εν λόγω ΑΜΚΕ διεγράφη από το Μητρώο, ενώ ζήτησε και την περαιτέρω υπηρεσιακή διερεύνηση του ζητήματος. Η Υπουργός τόνισε στον Λάκη Βασιλειάδη ότι η διαδικασία υλοποιείται με μια τυπική προσκόμιση δικαιολογητικών, χωρίς να γίνεται έλεγχος του αντικειμένου ή των διαχειριστών των αιτούντων, ενώ ξεκαθάρισε επίσης πως η εν λόγω ΑΜΚΕ προφανώς δεν έχει λάβει καμία επιχορήγηση.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε προσωπικά την κ. Μενδώνη για το ζήλο που έδειξε και τη συνεχή ενημέρωση που του παρείχε ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να έχουμε την οριστική και αποτελεσματική διευθέτηση του ζητήματος.

 

(επισυνάπτεται φωτογραφία αρχείου)