Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη, με τον οποίο και μίλησαν για σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του.

Αρχικά συζήτησαν λεπτομέρειες του νέου Σχεδίου Νόμου για τα Εργασιακά το οποίο σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης και σύντομα θα έρθει στη Βουλή. Πρόκειται για μία σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που έρχεται να εφαρμόσει τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων. Το νομοσχέδιο διευκολύνει την ευελιξία μέσα από το διάλογο εργοδότη-εργαζόμενου και δίνει δυνατότητες, ευκαιρίες και επιλογές, ενώ το νέο αυτό πλαίσιο αποτρέπει τη μαύρη εργασία.

Αναφορικά με το ζήτημα των συντάξεων ο Υπουργός μου παρουσίασε στο Βουλευτή όλα τα βήματα που έχουν γίνει για τη μείωση του χρόνου έκδοσης που ταλανίζει χωρίς λόγο μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και των οικογενειών τους. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που η Κυβέρνηση κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς μέχρι και σήμερα αιτήσεις μπορεί να συμπληρώσουν ακόμα και 4 χρόνια μέχρι την απονομή. Ο Λάκης Βασιλειάδης χαρακτήρισε αξιοσημείωτη τη δουλειά που έχει κάνει το Υπουργείο και αναμένει σύντομα να φανούν τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα των μόνιμων και εποχικά εργαζόμενων, ιδιαίτερα όσων εργάζονται στις επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι πρόσφατοι παγετοί και το χαλάζι στην Πέλλα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής σε τέτοιο σημείο που πολλές επιχειρήσεις ίσως δεν δουλέψουν καθόλου ή για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ο κ. Χατζηδάκης έχει γνώση του θέματος και το Υπουργείο είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει το ζήτημα σε περίπτωση που αυτό προκύψει. Όπως και πέρσι, όπου και εάν χρειαστεί, θα παρθούν μέτρα στον απαιτούμενο χρόνο.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε στον Υπουργό ζητήματα που απασχολούν άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η πανδημία και οι επιπτώσεις της επέβαλαν δύσκολες συνθήκες σε κάθε ελληνική οικογένεια, πόσο μάλλον σε εκείνες που έχουν να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες που επιβάλει η φροντίδα ΑμεΑ. Συζήτησαν για σειρά θεμάτων που έχουν φτάσει στο γραφείο του Βουλευτή από φορείς γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ.