Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ήδη από την αρχή του έτους παρακολουθεί στενά το ζήτημα της μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες, καθώς κάθε χρόνο χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι από γειτονικές χώρες, κυρίως την Αλβανία, καλούνται να εργαστούν στα χωράφια της Πέλλας. Παρότι φέτος ο αριθμός αυτός θα είναι σημαντικά μικρότερος, εντούτοις έχουν προκύψει σειρά ζητημάτων τα οποία ο Βουλευτής επιχειρεί να επιλύσει με συνεχείς παρεμβάσεις του στη διοίκηση και τα αρμόδια Υπουργεία.

Εχθές ο Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον κ. Ιωάννη Σάββα, Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, αναφορικά με το ζήτημα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας και αφορά στην ταχεία έγκριση των φακέλων. Ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο που προκύπτει από την ανάγκη άμεσης συγκομιδής των καλλιεργειών, ιδίως των κερασιών, δημιουργεί πίεση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πέλλας. Ο κ. Σάββας ενημέρωσε σήμερα τον Βουλευτή ότι η αρμόδια Διεύθυνση Αλλοδαπών ενισχύεται εκτάκτως με επιπλέον προσωπικό, και ξεπερνιούνται έτσι τα εμπόδια που είχαν προκύψει από τον μεγάλο αριθμό των φακέλων.

Επιπλέον, σε επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής & Ασύλου κ. Π. Γεωργιάδη ο Λάκης Βασιλειάδης ενημερώθηκε ότι μετά από εισήγηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, υπεγράφη σήμερα εγκύκλιος που αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των εργατών και διευρύνει τον αριθμό που δικαιούται ο αγρότης ανά καλλιέργεια. Καλύπτονται έτσι οι ανάγκες για περισσότερους εργάτες, ειδικά σε απαιτητικές καλλιέργειες, όπως για παράδειγμα το κεράσι.

Αναφορικά με τις δύο αυτές εξελίξεις, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Με τις συντονισμένες ενέργειες των Υπουργείων Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου, αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λύνονται προβλήματα που έχουν προκύψει. Μέλημά μας για όσους έχουν παραγωγή αυτή τη δύσκολη για τον τόπο μας χρονιά είναι να μην έχουν κανένα εμπόδιο στη συγκομιδή τους, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.»