Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε εχθές τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη, με τον οποίο και συζήτησαν εκτενώς σειρά θεμάτων που απασχολούν την περιφερειακή ενότητα Πέλλας, αλλά και για το ρόλο του Οργανισμού στην επόμενη ημέρα της πανδημίας για τη χώρα μας.

Αρχικά ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Πρωτοψάλτη το αίτημα της κοινωνίας της Πέλλας για ίδρυση επαγγελματικών σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Πέλλα, μία από τις ελάχιστες περιφερειακές ενότητες που δεν διαθέτουν τέτοιες σχολές, αντίθετα με όλες τις όμορές της. Τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο και συζήτησαν πιθανές ειδικότητες, με έμφαση στην τοπική μας οικονομία.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα με τις εργατικές κατοικίες στο Αρχοντικό Γιαννιτσών (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΙΙΙ). Ο οικισμός παραμένει ημιτελής για αρκετά χρόνια, ενώ οι υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωναν σε τακτά χρονικά διαστήματα διαγωνισμούς οι οποίοι ποτέ δεν έγιναν. Η μακροχρόνια εγκατάλειψη είχε ως αποτέλεσμα φυσικά και τη φθορά του οικισμού. Ο κ. Πρωτοψάλτης παρουσίασε στον Λάκη Βασιλειάδη όλο το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και τον ενημέρωσε ότι πρόσφατα προσελήφθησαν δύο πολιτικοί μηχανικοί και συστάθηκε ομάδα εργασίας για την αποτίμηση των εργασιών που υπολείπονται. Παράλληλα συντάσσεται ο προϋπολογισμός του έργου και σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες ώστε να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αποπεράτωση. Επιπλέον, ο Βουλευτής παρουσίασε στον Διοικητή και τις ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών και διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στην Έδεσσα και την Αριδαία.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν τα προβλήματα και τις ανησυχίες που δημιούργησαν στον κόσμο της Πέλλας οι μεγάλες καταστροφές της αγροτικής παραγωγής από ακραία καιρικά φαινόμενα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο ΟΑΕΔ συμμετέχει στην ειδική ομάδα εργασίας των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης, ο Οργανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσει η μειωμένη αγροτική παραγωγή, ενώ ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να δοθεί έμφαση στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς, της εφοδιαστικής αλυσίδας αγροτικών προϊόντων.