Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕ κ. Δ. Μελά, όπου συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν των πρωτογενή τομέα, καθώς και το ρόλο του οργανισμού.

Ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Μελά το αίτημα των κτηνοτρόφων αναφορικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση ζωικού κεφαλαίου στα αιγοπρόβατα. Κατά τη διαδικασία της αναπροσαρμογής δήλωσης που εφαρμόστηκε την περίοδο Οκτωβρίου-Φεβρουαρίου παρατηρήθηκαν σειρά ζητημάτων, καθώς πολλά ΚΥΔ υπολειτουργούσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ και η μετακίνηση των κτηνοτρόφων ήταν δύσκολη. Επιπλέον, πολλοί κτηνοτρόφοι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσουν την αναντιστοιχία μεταξύ αιγοπροβάτων και παραδοτέου γάλακτος από την πρόσφατη -μειωμένη- πληρωμή στις 21 Μαΐου.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε από τον κ. Μελά να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα αναπροσαρμογής της δήλωσης αντιστοιχίας αριθμού των ζώων και παραδοτέου γάλακτος, ώστε και ο Οργανισμός να αποκτήσει πιο σαφή στοιχεία αναφορικά με τη ζωική παραγωγή, αλλά και οι κτηνοτρόφοι να λάβουν τις ενισχύσεις που πραγματικά δικαιούνται. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βουλευτής, τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν οφείλονται σε συγκυρίες που ούτε ο Οργανισμός ούτε οι κτηνοτρόφοι μπορούσαν να ελέγξουν.