Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε νέα σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ζήτημα με τις δηλώσεις αιγοπροβάτων και ενημερώθηκε ότι δόθηκε λύση. Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου όσοι αιγοπροβατοτρόφοι είχαν απόκλιση άνω του 10% στην πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης πρόβειου και αίγειου κρέατος μπορούν να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέσω των ΚΥΔ ώστε να συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή. Εξαιρούνται της δυνατότητας υποβολής ΔΠ, ακόμη και αν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις όσοι ήταν σε επιτόπιο έλεγχο και όσοι έχουν υποβάλει ήδη μία φορά Διοικητική Πράξη.

Κατά τη διαδικασία της αναπροσαρμογής δήλωσης που εφαρμόστηκε την περίοδο Οκτωβρίου-Φεβρουαρίου παρατηρήθηκαν σειρά ζητημάτων, καθώς πολλά ΚΥΔ υπολειτουργούσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ και η μετακίνηση των κτηνοτρόφων ήταν δύσκολη. Επιπλέον, πολλοί κτηνοτρόφοι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσουν την αναντιστοιχία μεταξύ αιγοπροβάτων και παραδοτέου γάλακτος από την πρόσφατη -μειωμένη- πληρωμή στις 21 Μαΐου.

Ο Λάκης Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή ήταν σε επαφή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό, ο οποίος έδειξε ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και σήμερα έδωσε τη λύση. Επιπλέον, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα και προσωπικά στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δ. Μελά σε πρόσφατη επίσκεψή του στις 27 Μαΐου στον Οργανισμό. Συγκεκριμένα, ζήτησε να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα αναπροσαρμογής της δήλωσης αντιστοιχίας αριθμού των ζώων και παραδοτέου γάλακτος, ώστε και ο Οργανισμός να αποκτήσει πιο σαφή στοιχεία αναφορικά με τη ζωική παραγωγή, αλλά και οι κτηνοτρόφοι να λάβουν τις ενισχύσεις που πραγματικά δικαιούνται.