Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία και έθεσε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον τουρισμό της περιφερειακής ενότητας Πέλλας.

Από τη συζήτηση προέκυψε πως απώτερος στόχος των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων για την ανάδειξη του τουρισμού της Πέλλας αποτελεί η ενοποίηση του συνόλου των χαρακτηριστικών της περιφερειακής ενότητας σε ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν, με αξιοποίηση του πολύ ισχυρού brand name “Πέλλα” και κοινή προβολή. Άλλωστε, όπως τόνισε ο Λάκης Βασιλειάδης, τα τουριστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας συμπεριλαμβάνουν στοιχεία και αξιοθέατα θεματικού τουρισμού 4 εποχών, όπως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρα, τα Λουτρά Πόζαρ, οι καταρράκτες στην Έδεσσα, η λίμνη Βεγορίτιδα, το ναυταθλητικό κέντρο στον Λουδία ποταμό, τις αναξιοποίητες ιαματικές πηγές Λουτροχωρίου, προορισμοί θρησκευτικού τουρισμού και φυσικού κάλους, ιστορικά αξιοθέατα παγκόσμιας απήχησης όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας κ.α.

Όπως ενημέρωσε η Υφυπουργός τον Βουλευτή, σχεδιάζεται η αξιοποίηση στο άμεσο μέλλον πόρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα κονδύλια, 46 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε επιμορφωτικά σεμινάρια επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν κυρίως για την αναβάθμιση υποδομών. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, η οποία θα προβλέπει την ίδρυση Τουριστικών Αναπτυξιακών Εταιρειών και σε επίπεδο Περιφερειακή Ενότητας.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης παρουσίασε στην κ. Ζαχαράκη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουριστικού κλάδου της Πέλλας και ζήτησε να εξεταστεί η διάθεση ικανού μέρους των παραπάνω κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών προορισμών και μονάδων, αλλά και για την προβολή της περιφερειακής ενότητας μέσω της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό.