Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μ. Παππά για να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της νέας πληρωμής του Οργανισμού, προγραμματισμένης για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ποσά που αφορούν προκαταβολή για τις ζημιές από τον Παγετό Άνοιξης 2021 για όσους δεν είχαν πληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές για το 2020 μέχρι την προηγούμενη πληρωμή και εν τω μεταξύ τις εξόφλησαν. Επιπλέον, μετά από επανεκτίμηση των ζημιών, εντάσσονται σε καθεστώς προκαταβολής ως Β’ ζώνη περιοχές με καλλιέργειες συμπύρηνων ροδάκινων στον Εξαπλάτανο, στην Αριδαία-Υδραία και στη Νέα Πέλλα.

Παράλληλα, η κυρία Παππά εξήγησε στον Βουλευτή ότι οι υπηρεσίες του Οργανισμού εργάζονται πυρετωδώς για να αρχίσουν να εκδίδονται τα τελικά πορίσματα, πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά. Ειδικότερα για τα κεράσια, αναμένονται πορίσματα στις αρχές Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης επισήμανε το ζήτημα με τις περιπτώσεις εκείνες που είχαν μεταβολή στο ΟΣΔΕ μεταξύ 2020 και 2021 και δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κάποια από τις προκαταβολές μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα και αφού υπάρχει δυνατότητα για νέες προκαταβολές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής ζήτησε να συμπεριληφθούν και αυτές οι περιπτώσεις σε νέες πληρωμές, εφόσον ο ΕΛΓΑ ενημερωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μεταβολές στο ΟΣΔΕ. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι να ολοκληρωθούν οι πληρωμές μέχρι τέλος του έτους.