Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο των εργασιών της Βουλής, με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, στον οποίο και μετέφερε για μια ακόμα φορά την αγωνία χιλιάδων εποχικών εργαζομένων σε κονσερβοποιεία και άλλες μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αναφορικά με το ζήτημα των 100 ενσήμων.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε από τον Υπουργό, τώρα που οι περισσότερες μονάδες έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εργασιών τους για τη φετινή χρονιά, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση αντίστοιχη με την περσινή για μείωση του απαραίτητου αριθμού ενσήμων για επιδότηση ανεργίας, από 100 σε 50. Όπως και πέρσι, οι επιπτώσεις της πανδημίας έφεραν μείωση στη ζήτηση αγροτικών προϊόντων. Επιπροσθέτως, οι μεγάλες καταστροφές από τον Παγετό Άνοιξης 2021, προκάλεσαν μείωση της παραγωγής, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι εποχικοί εργαζόμενοι να μην μπορέσουν να καλύψουν τον αριθμό των 100 ενσήμων μέσα στο έτος. Ακριβώς επειδή πρόκειται για 2η συνεχόμενη χρονιά που δημιουργείται η ανάγκη αυτή, ο Βουλευτής τόνισε πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί η προϋπόθεση για συμπλήρωση 100 ενσήμων κατά το προηγούμενο έτος, για ευνόητους λόγους. Επιπλέον, λόγω της χρονικής συγκυρίας της ρύθμισης, ζήτησε να μην ισχύσει το χρονικό περιθώριο των 60 ημερών από την ολοκλήρωση της εργασίας.

Ο κ. Χατζηδάκης γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα και ανάφερε στον Λάκη Βασιλειάδη πως το Υπουργείο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας ρύθμισης με αναδρομική ισχύ και πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για το θέμα αυτό που αφορά χιλιάδες ενδιαφερόμενους, ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

 

(φωτογραφία αρχείου)