Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση με τον οποίο και συζήτησαν τις προοπτικές που ανοίγει για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος Ν.4887, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο μήνα.

Ο νέος νόμος συγκεντρώνει πόρους από διάφορα καθεστώτα ενίσχυσης όπως το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ κ.α., με στόχο τη στήριξη νέων επενδυτικών εγχειρημάτων, είτε πρόκειται για μεγάλα έργα διεθνών κοινοπραξιών, είτε για μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, στην κρίσιμη πρώτη φάση υλοποίησης.

Μεταξύ άλλων ο Αν. Υπουργός αναφέρθηκε και στη διάταξη του άρθρου 34.3, το οποίο προβλέπει το ανώτατο ποσοστό ενισχύσεων, για τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται σε ορεινές περιοχές και περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση έως 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της χώρας. Πρόκειται για αύξηση του ορίου από τα 15 χιλιόμετρα του προηγούμενου νόμου, η οποία ευνοεί σημαντικά επιχειρήσεις με έδρα στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για το νέο κύμα ακρίβειας που πλήττει την ελληνική κοινωνία, με προοπτική να αυξηθεί σε ένταση λόγω των διεθνών εξελίξεων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον κ. Παπαθανάση τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες του επιχειρηματίες από τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας και ζήτησε να εξαντληθούν τα περιθώρια απλοποίησης των διαδικασιών υπαγωγής στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι να ωφεληθούν γρήγορα, παίρνοντας μια ανάσα ρευστότητας.

Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Αν. Υπουργό να επισκεφθεί ο ίδιος την Πέλλα ώστε να διαπιστώσει από κοντά την ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε να μείνουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν νέες, καθώς τα τελευταία χρόνια, όπως ανέφερε, είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο μετεγκατάστασης σε γειτονικές χώρες με ευνοϊκότερα φορολογικά καθεστώτα.