Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε εχθές τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, με τον οποίο και συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Πέλλας και τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες υγείας.

Αρχικά ο Βουλευτής έθεσε ξανά το αίτημα για κατασκευή νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας, στη βάση της πρότασης της τεχνικής μελέτης της ΚΤΥΠ, η οποία συντάχθηκε μετά από ενέργειές του, στα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΚΕΣΥ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στην Έδεσσα, το οποίο σήμερα λειτουργεί υποστελεχομένο, παρέχοντας υπηρεσίες (φυσιοθεραπεία , λογοθεραπεία , εργοθεραπεία , υδροθεραπευτήρια κ.α.) που όμως δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες του κτηρίου. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, ενώ ο κ. Πλεύρης τον ενημέρωσε ότι η βούληση της Κυβέρνησης είναι τα ΚΕΦΙΑΠ να αναδιοργανωθούν, να αναβαθμιστούν και να λειτουργούν είτε με την πλήρη στελέχωσή τους είτε μέσω Σύμπραξης (ΣΔΙΤ), παρέχοντας τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

Τέλος, συζήτησαν την ανάγκη να δημιουργηθούν κίνητρα για το ιατρικό προσωπικό ώστε να επιλέγουν και να παραμένουν σε νοσοκομειακές μονάδες στην επαρχία, καθώς παρατηρούνται ακόμα, παρά τις εκτεταμένες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την πανδημία, μεγάλες ελλείψεις, κυρίως σε γιατρούς, σε μονάδες μακριά από τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή της εκλογής του και ειδικότερα εν μέσω της πανδημίας, ο Λάκης Βασιλειάδης, πάντα σε συντονισμό με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για νοικοκύρεμα της Υγείας και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες, προώθησε και θα συνεχίσει να προωθεί το αίτημα των πολιτών της Πέλλας για αξιόπιστες μονάδες υγείας, με εξειδικευμένο προσωπικό, κοντά στις εστίες τους.