Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας προέβη σε σειρά ενεργειών αναφορικά με τα ακραία φυσικά φαινόμενα που χτύπησαν την Πέλλα και άφησαν πίσω τους ζημιές.

Ο Λάκης Βασιλειάδης χαρακτήρισε «ημέρα δοκιμασίας για την Πέλλα» την σημερινή, αναφερόμενος σε ένα ακόμα έντονο καιρικό φαινόμενο που χτύπησε περιοχές της ΠΕ Πέλλας ΠΕ Πέλλας (μεγάλες ζημιές σε Άθυρα και Δυτικό, αλλά και Αγροσυκιά, Ραχώνα και άλλες περιοχές του Δήμου Πέλλας), με έντονους ανέμους, χαλάζι, ακόμα και ανεμοστρόβιλους. Χαρακτήρισε εκτεταμένες τις ζημιές σε υποδομές, αγροτικές εγκαταστάσεις, καλλιέργειες και δέντρα.

Ο Βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και με πολίτες, οι οποίοι του μετέφεραν την απελπισία που επικρατεί καθώς το φαινόμενο άφησε πίσω του ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Αυτή τη στιγμή μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο ηλεκτρικό δίκτυο καθώς έχουν καταρρεύσει αρκετοί στύλοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα στις πληγείσες περιοχές αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Πέλλας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε ήδη με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Πέλλας κ. Γ. Λάππα, ο οποίος γνώριζε πλήρως την κατάσταση και τον ενημέρωσε ότι τα συνεργεία είναι ήδη έξω και επισκευάζουν τις ζημιές. Ωστόσο λόγω της έκτασης η πλήρης αποκατάσταση θα χρειαστεί χρόνο.

Επικοινώνησε επίσης με την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μ. Παππά για να της μεταφέρει την κατάσταση. Είναι βέβαιο πως λόγω της έκτασης και αυτών των ζημιών θα υπάρξει ανάγκη για επιπλέον προσωπικό.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή μεταξύ Άνυδρου και Καλής, η οποία επεκτείνεται προς τα υψώματα Μάνδαλου-Κρανέας. Συμμετείχαν οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, εναέρια μέσα, με συνδρομή και από όμορες περιφερειακές ενότητες. Για την ώρα ευτυχώς δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές καθώς καίει χερσολίβαδα, ενώ άρχισε να περιορίζεται, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Τζαμτζή, τη Δήμαρχο Σκύδρας κ. Κ. Ιγνατιάδου αλλά και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, Πύραρχο Ζ. Γιώτη.

Για όλα αυτά τα θέματα ο Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε επίσης με τον Υφυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλο, υπεύθυνο για τον συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές. Δήλωσε βέβαιος πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν τις καταγραφές και -εφόσον χρειαστεί- θα εξασφαλιστούν οι οικονομικοί και τεχνικοί πόροι ώστε να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές.

Ο Βουλευτής σκοπεύει να επισκεφθεί άμεσα τις πληγείσες περιοχές για να βρεθεί δίπλα στους πολίτες και να συνδράμει όπως μπορεί αυτές τις ώρες, ενώ παράλληλα θα είναι σε επαφή με όλους τους συναρμόδιους για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.