Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα επί τόπου στο αντλιοστάσιο άρδευσης Αραβησσού, μαζί με τον νέο Πρόεδρο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά κ. Δ. Βαφειάδη και τον Διευθυντή του οργανισμού κ. Βασίλειο Χατζηπαππά, καθώς και άλλα στελέχη του οργανισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμαρχο Πέλλας και άλλους Βουλευτές.

Αφορμή αποτέλεσε η έλλειψη ύδατος στο απαρχαιωμένο δίκτυο άρδευσης της περιοχής, λόγω βλαβών σε αριθμό αντλιών. Το θέμα έχει αναδείξει με επιστολή του ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Παλαιού Μυλοτόπου, και την οποία ο Λάκης Βασιλειάδης έχει καταθέσει στη Βουλή ως Αναφορά με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Μετά από απόφαση του ΓΟΕΒ, ξεκίνησαν ήδη εργασίες αντικατάστασης κάποιων αντλιών ώστε να υπάρξει προσωρινή λύση και ομαλή άρδευση για τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Βουλευτής και στη συνάντηση, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τη μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε τη σημασία της τη συνεργασίας μεταξύ ΓΟΕΒ και ΕΥΑΘ, ώστε να δρομολογηθεί η ανανέωση του εξοπλισμού του αντλιοστασίου, ο οποίος χρονολογείται από το 1976.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει καλύτερη συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης στο σύνολό του, με στόχο τον περιορισμό των βλαβών και την εξοικονόμηση ενέργειας, και ζήτησε να επισκεφτούν όλους του ΤΟΕΒ της Πέλλας, για αυτό αλλά και άλλα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους οργανισμούς και τους αγρότες.