Ξεκίνησε σήμερα η πληρωμή από τον ΕΛΓΑ προκαταβολής έναντι ενισχύσεων σε παραγωγούς οι οποίοι επλήγησαν από παγετούς την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2021 και των οποίων οι καλλιέργειες ήταν σε προανθικό στάδιο. Για την Πέλλα, οι δικαιούχοι παραγωγοί μετά τον πρώτο έλεγχο του Οργανισμού ανέρχονται σε 905 και το συνολικό ποσό σε 3.467.970,61€. Οι προκαταβολές αντιστοιχούν στο 70% έναντι της συνολικής ενίσχυσης.

 

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Μπορεί να υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση και με το δίκιο τους οι παραγωγοί να ήρθαν σε απόγνωση, ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ, μετά από σαφή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, πληρώνονται ενισχύσεις για ζημιές εκτός κανονιστικού πλαισίου, παρά τα προφανή προβλήματα που ανακύπτουν. Επιβεβαιώνεται με αυτόν το τρόπο η διαχρονική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα αγρότη.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία ενίσχυσης όσων παραγωγών έχουν ζημιωθεί και δεν καλύπτονται από τις διατάξεις των ΚΟΕ, χωρίς διακρίσεις, με χρήση άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.»