Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σήμερα πιστώνονται ως προκαταβολή 4.911.299,42 € σε 2.107 δικαιούχους ασφαλισμένους παραγωγούς που επλήγησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις στο τέλος Ιουνίου 2022, στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Στην ΠΕ Πέλλας αφορά καλλιεργητές στις Τοπικές Κοινότητες Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας, ενώ το ύψος της προκαταβολής ανέρχεται σε 50€ ανά στρέμμα.

 

Πρόκειται για πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ και με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΛΓΑ, πιστώνονται προκαταβολές για χαλαζοπτώσεις, δεδομένης της σφοδρότητας του φαινομένου και των εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες και έτσι οι αγρότες μας λαμβάνουν σήμερα, εντός τεσσάρων μηνών, προκαταβολή των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται.

 

Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε επίσης τον Λάκη Βασιλειάδη πως τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αντίστοιχες προκαταβολές και για τα άλλα προϊόντα που επλήγησαν.

 

(φωτογραφία αρχείου)