Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά το διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κατεχομένων δημόσιων ακινήτων. Ειδικά στην ΠΕ Πέλλας, το ζήτημα αφορά εκατοντάδες συμπολίτες μας, σε περιπτώσεις όπως αυτές των «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΝΤΕΡΕ», «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ», Άνω Γραμματικό, στρατόπεδα «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ» κ.α.

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, θα δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς των ακινήτων αυτών από πρόσωπα που τα κατέχουν, στην αντικειμενική τους αξία, αλλά με σειρά εκπτώσεων σε πολλές περιπτώσεις, ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που για χρόνια ταλαιπωρεί και τους κατόχους και το ίδιο το Δημόσιο.

 

Ο Βουλευτής σημείωσε πως το Υπουργείο Οικονομικών ήδη από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε την επίπονη δουλειά της καταγραφής και ανάλυσης των στοιχείων των ακινήτων αυτών, ώστε το σχέδιο νόμου που προτείνεται να αντιμετωπίζει μια και καλή το πρόβλημα.

 

Ο Λάκης Βασιλειάδης έχει πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων για το θέμα, τόσο στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, όσο και στον Υφυπουργό κ. Απ. Βεσυρόπουλο, τη ΓΓ Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας αλλά και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), τα ακίνητα του οποίου συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου.

 

Η διαδικασία της διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου και κατόπιν το τελικό σχέδιο νόμου θα έρθει στη Βουλή, καθώς αποτελεί ένα από τα 30 προγραμματισμένα νομοσχέδια της Κυβέρνησης για το Α’ Τρίμηνο του 2023. Μέχρι τότε, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να καταθέσουν σχόλια, και ο Λάκης Βασιλειάδης θα επιδιώξει να συναντηθεί με εκπροσώπους των περιπτώσεων της Πέλλας για τυχόν βελτιώσεις των διατάξεων.