Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε σήμερα την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου Ε.Σ.Υ. για τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας και το ΕΚΑΒ. Για τις υγειονομικές μονάδες της ΠΕ Πέλλας εγκρίνονται 11 νέες θέσεις οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

  • 1 θέση ειδικότητας ακτινολογίας και 3 θέσεις ειδικότητας εσωτερικής παθολογίας για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας,
  • 1 θέση ειδικότητας ουρολογίας, 1 θέση ειδικότητας εσωτερικής παθολογίας, 1 θέση ειδικότητας χειρουργικής και 1 θέση ειδικότητας παιδιατρικής για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας,
  • 2 θέσεις ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής για το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης και
  • 1 θέση ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής για το Κέντρο Υγείας Αριδαίας

 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την προκήρυξη νέων θέσεων ιατρικού προσωπικού σε υγειονομικές μονάδες της Πέλλας, αναγνωρίζοντας το ζήτημα των απότομων μεταβολών στη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων της Πέλλας με ιατρικό προσωπικό, το οποίο έχει θέσει σε κάθε συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη.

 

Ο Λάκης Βασιλειάδης πρόσθεσε πως με τη σημερινή απόφαση ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη συνεργασία του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη διαρκεί αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της Πέλλας.