Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε χθες με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο για να συζητήσουν για την επίλυση και την επίσπευση διαδικασιών για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές σε περιοχές της Πέλλας. Ο Βουλευτής και ο Υφυπουργός αναφερθήκαν επίσης και σε ζητήματα που αφορούν την διαδικασία διαχείρισης καταστροφών από το Υπουργείο τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης και ανάκαμψης.

Επιπλέον, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Ιανουαρίου στην Αριδαία και τη Σκύδρα, καθώς και στην Αραβησσό τον περασμένο Ιούνιο. Στο πλαίσιο αποκατάστασης εκκινήθηκε η διαδικασία για κρατική αρωγή σε όσους δήλωσαν την ζημία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συλλέγουν τα δικαιολογητικά ενώ θα οριοθετηθούν οι περιοχές που επλήγησαν.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για το στάδιο που βρίσκονται οι διαδικασίες και την επίσπευσή τους για όλα τα επίπεδα των αρμόδιων υπηρεσιών. Σκοπός είναι να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται η πληρωμή σε όλους τους δικαιούχους.

Μετά τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών εμπεριέχει πέρα από τη φάση της αντιμετώπισης, τις φάσεις της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης. Είναι σημαντικό να δίνεται βαρύτητα σε όλα τα στάδια της διαχείρισης, ώστε να επιτυγχάνεται η ανθεκτικότητα του πληθυσμού. Η επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις μετά από φυσικές καταστροφές αποτελεί μια ουσιαστική συνιστώσα και είναι σημαντικό να πραγματοποιείται γρήγορα. Για τον λόγο αυτόν πιέζουμε, ώστε να προχωράνε όσο το δυνατόν πιο ομαλά οι διαδικασίες».