Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας τον Γενικό Γραμματέα Δασών κ. Ευ. Σταθόπουλο, για να μεταφέρει αιτήματα του Σωματείου Δασεργατών Εδέσσης και Περιφέρειας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» για στήριξη του κλάδου, των δασεργατών και των ΔΑΣΕ.

 

Η Πέλλα διαθέτει σήμερα από τις μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις της χώρας και μεγάλο αριθμό δασικών συνεταιρισμών. Η καλή κατάσταση των εκτάσεων αυτών οφείλεται πρωτίστως στην καλή δουλειά των ΔΑΣΕ και των δασικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας. Για αυτό και ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε την αξιοποίηση της εμπειρίας και της εξειδίκευσης των ΔΑΣΕ της Πέλλας, για την αποκατάσταση δασικών εκτάσεων που χτυπήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, αναφέροντας πως οι δασεργάτες της Πέλλας και θέλουν και μπορούν να φέρουν εις πέρας αποτελεσματικά, δασοτεχνικά έργα και εργασίες καθαρισμού.

 

Κατά τη συνάντησή υπήρξε άμεση επικοινωνία και με εκπρόσωπο του Σωματείου, ώστε να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες για να εξεταστεί η δυνατότητα υιοθέτησης ενός πλαισίου λειτουργίας που να αξιοποιεί αποτελεσματικά τις δυνατότητες των δασεργατών της Πέλλας.

 

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας και των υπηρεσιών τις οποίες εποπτεύει, ενώ οι δύο άντρες συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία και να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις για τα ζητήματα της Πέλλας.