Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνάντησε σήμερα τον Υπουργό Υγείας κ. Ά. Γεωργιάδη για να του μεταφέρει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις δομές Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας της Πέλλας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής υπενθύμισε στον Υπουργό το αίτημα για την μετατροπή της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας για την εγκυρότερη και αρτιότερη διαχείριση των ογκολογικών περιστατικών της περιοχής ευθύνης της. Η ένταξη της Μονάδας Χημειοθεραπιας στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με την ταυτόχρονη μετατροπή και προσθήκη μιας (1) θέσης Ειδικευμένου Παθολόγου-Ογκολόγου εδραιώνει την συγκεκριμένη υπηρεσία Υγείας προς τους ογκολογικούς ασθενείς του πληθυσμού ευθύνης. Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά τους, η διοίκηση του ΝΜ Γιαννιτσών και η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες.

Το δεύτερο ζήτημα, το οποίο συζήτησαν αφορούσε την κατασκευή νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας καθώς η παλιά (3 Κλινών) είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας στην διάρκεια της πανδημίας. Ήδη πάνω σε αυτό το θέμα ο Λάκης Βασιλειάδης έχει προβεί σε αρκετές ενέργειες τα τελευταία χρόνια και σε συζητήσεις με τις ηγεσίες του υπουργείου υγείας, πάντα σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου της Έδεσσας και τον διοικητή της ΥΠΕ. Η ΚΤΥΠ Α.Ε. είχε τότε ετοιμάσει μάλιστα και μια πρόταση τεχνικής μελέτης για τη δημιουργία της νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα στα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΚΕΣΥ.

Ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό ότι το νοσοκομείο Έδεσσας έχει στην διάθεση του τον κατάλληλο χώρο (πρώην μονάδα τεχνητού νεφρού) και έχει καταρτίσει σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ έτοιμη μελέτη δημιουργίας νέας ΜΕΘ 6 κλινών. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε από τον Υπουργό την ένταξη του έργου σε πόρους από χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Υγείας & της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς η δημιουργία της νέας ΜΕΘ είναι υψίστης σημασίας για την περιοχή.

Τέλος, οι δύο άνδρες συνομίλησαν και για τα τρέχοντα ζητήματα και τις δράσεις του Υπουργείου στον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε τρόπους κάλυψης των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως η προσέλκυση ιατρικού προσωπικού και ειδικά ειδικοτήτων που είναι αυτή τη στιγμή σε έλλειψη, καθώς και στην διαδικασία απορρόφησης από την πρόσφατη προκήρυξη ιατρικού προσωπικού.

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε από κοινού με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών και σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ οδεύει πλέον προς υλοποίηση. Ο Υπουργός αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα της δημιουργίας της Ογκολογικής Μονάδας στην περιοχή και δεσμεύτηκε να το προχωρήσει άμεσα. Ταυτόχρονα, είναι θετικός να εξετάσει το αίτημα ώστε να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση της ΜΕΘ Έδεσσας. Συνεχίζω να παρακολουθώ στενά τα θέματα μέχρι την ολοκλήρωση τους ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας της περιοχής μας».