Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Παιδείας κα Ι. Λυτρίβη όπου συζήτησαν για το έργο του υπουργείου σχετικά με τις Δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και άλλα ζητήματα εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών στην Πέλλα και στους τρόπους που μπορούν να συνεισφέρουν ενεργά στην εκπαιδευτική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής ζήτησε από την υφυπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο της ίδρυσης Δομών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Campus) στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού ανά την επικράτεια, οι οποίες με τα Γραφεία Διασύνδεσης θα μπορέσουν να ενισχύσουν την σύνδεση με την αγορά εργασίας. Αυτές οι δομές μπορούν να προσφέρουν άμεση υποστήριξη σε ειδικότητες οι οποίες αντιμετωπίζουν τοπική ζήτηση, όπως εκείνες του πρωτογενή τομέα, της μεταποίηση, του πολιτισμού, και του τουρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας σε επαγγέλματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης απορρόφησης.

Μετά τη συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η Πέλλα να βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την εκπαίδευση, επωφελούμενη από τις μεταρρυθμίσεις με βασικό άξονα την κατάρτιση των νέων. Η προσπάθεια αυτή λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, καθώς δίνεται η ευκαιρία στους νέους να μείνουν στον τόπο τους, να εκπαιδευτούν με τα κατάλληλα εργαλεία και να συνεισφέρουν ενεργά καλύπτοντας ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας, ενισχύοντας εντέλει την τοπική οικονομία. Εργαζόμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση γιατί η Πέλλα το δικαιούται και πρέπει να το αποκτήσει. Η εκπαίδευση είναι η αρχή και ο μοχλός της τοπικής ανάπτυξης».