Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα τον ΕΛΓΟ Δήμητρα Πέλλας όπου είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο κ. Μ. Σιδηρόπουλο και παρακολούθησε την έναρξη των μαθημάτων προς τους καταρτιζόμενους νέους αγρότες.

Μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων προγραμμάτων κατάρτισης προωθείται η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα, σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και προσφέρονται εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στους συμμετέχοντες αγρότες, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του νέου αγρότη. Τα στελέχη του ΕΛΓΟ Δήμητρα είναι ιδιαιτέρως καταρτισμένα και επιτελούν ένα πολύ σοβαρό και υπεύθυνο έργο στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους νέους αγρότες να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις και να βοηθήσουν με την σειρά τους στην ενίσχυση και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευόμενους του προγράμματος των Νέων Αγροτών και να ακούσει τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, δέχτηκε ερωτήσεις και υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να μεταβιβάζει τα θέματα προς την κεντρική διοίκηση.

Ο Λάκης Βασιλειάδης μετά την επίσκεψη δήλωσε σχετικά:

«Τέτοιου είδους δράσεις όπως του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΕΛΓΟ Δήμητρα για τους νέους αγρότες συμβάλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην εκμάθηση νέων τρόπων καλλιέργειας μέσω της ενσωμάτωσης της τεχνολογικής εξέλιξης και της καινοτομίας. Είναι σημαντικό οι νέοι αγρότες και όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τον κλάδο, να δουν τον αγροτικό τομέα με σύγχρονη ματιά και να απαντήσουν στις προκλήσεις αυτές με τις νέες δυνατότητες που τους δίνονται μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Ο αγρότης σήμερα δεν είναι μόνο αυτό που ξέραμε στο παρελθόν. Οφείλει να είναι γνώστης της γης, καταρτισμένος σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες, να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τέλος, έχει τη δυνατότητα να παίξει τον ρόλο του αγρότη – επιχειρηματία και να συμμετέχει ενεργά σε όλα τα στάδια της παραγωγικής και εμπορικής διαδικασίας. Μέσα από τέτοια προγράμματα μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητές του».