Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε σήμερα επικοινωνία με τον Υπουργό Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, από τον οποίο και ενημερώθηκε ενημερώθηκα ότι ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα του MyBusinessSupport ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις πρακτορείων ΟΠΑΠ να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι 15/02/2021 και να επιδοτηθούν από το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, στο οποίο δεν είχαν ενταχθεί για τεχνικούς λόγους.

Πρόκειται για αίτημα του κλάδου, το οποίο είχε μεταφέρει στο Λάκη Βασιλειάδη η Ένωση Πρακτόρων ΟΠΑΠ Πέλλας σε πρόσφατη συνάντησή τους. Ο Βουλευτής Ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του και τη λύση που έδωσε για εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης ενημερώθηκΕ από τον Υπουργό ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, ο οποίος θα αφορά μόνο το μήνα Ιανουάριο. Το βάρος της στήριξης θα δοθεί στις επιχειρήσεις εστίασης, ενώ θα ακολουθήσει 7ος κύκλος, ο οποίος θα αφορά απώλειες τζίρου όλου του 1ου τριμήνου.

Κλείνοντας, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές του υπόλοιπου ποσού του 5ου κύκλου στους δικαιούχους, περίπου 200 εκατ. ευρώ σε 15.000 κυρίως νέες επιχειρήσεις.