Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε εχθές νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δ. Μελά, κατά την οποία έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ΠΕ Πέλλας, αλλά και ενημερώθηκε αναφορικά με την πορεία των πληρωμών του Οργανισμού.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα και από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά σε πληρωμή 101 εκατ. ευρώ για εξόφληση καθεστώτων, με την οποία ολοκληρώνονται οι πληρωμές του 2020 προς τους αγρότες. Από την πληρωμή αυτή, περίπου 85,5 εκατ. ευρώ αφορούν σε 100% εξόφληση καθεστώτων βασικής ενίσχυσης, πράσινης ενίσχυσης και γεωργών νεαρής ηλικίας. Οι συνολικές ενισχύσεις για το 2020 αγγίζουν τα 2 δις ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν είτε μέσω της εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη», είτε μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών», είτε να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον κ. Μελά για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων και την καταβολή των πληρωμών παρά τα προβλήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει φέτος ο Οργανισμός.