Την περασμένη Δευτέρα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς η παύση λειτουργίας 64 υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το υποκατάστημα Σκύδρας.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα στον οποίο και μετέφερε τις έντονες και δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων της Σκύδρας αναφορικά με το κλείσιμο και του τελευταίου υποκαταστήματος τράπεζας στο Δήμο Σκύδρας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης παρουσίασε στον κ. Διοικητή τους λόγους για τους οποίους η συνέχιση της λειτουργίας τραπεζικού υποκαταστήματος στο Δήμο Σκύδρας είναι σημαντική για την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για την οικονομία της περιοχής, καθώς σε αυτή δραστηριοποιούνται οι περισσότερες και μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον, όπως ανέφερε, στη Σκύδρα έχουν την έδρα τους το Τελωνείο Πέλλας, η Χημική Υπηρεσία Ημαθίας-Πέλλας και ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να αξιολογήσει η ΤτΕ όλους τους παραπάνω λόγους καθώς και τη διακοπή πρόσβασης χιλιάδων πολιτών στις υπηρεσίες του ελληνικού και ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

 

(φωτογραφία αρχείου)