Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση στο Δημαρχείο Σκύδρας με τη Δήμαρχο κ. Κ. Ιγνατιάδου και τον Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας διανομής ελληνικού φυσικού αερίου HENGAS Α.Ε.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την απόφαση 494 (ΦΕΚ Β’ 4322) ανέθεσε πριν λίγες ημέρες στην εταιρεία άδεια διανομής φυσικού αερίου στο Δήμο Σκύδρας. Με βάση το μέχρι στιγμής χρονοδιάγραμμα, τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η κατασκευή του δικτύου από την έξοδο στο Άσπρο, την άνοιξη του 2022 προβλέπεται η σύνδεση με τη βιομηχανία και οι πρώτες οικιακές συνδέσεις, ενώ η κάλυψη εντός της πόλης αναμένεται να φτάσει το 70% το Φθινόπωρο του 2022.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Ξεκινούν λοιπόν οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στη Σκύδρα, ένα έργο το οποίο από την αρχή της θητείας μου αντιμετώπισα ως προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής και της ποιότητας ζωής των πολιτών και προώθησα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου προς την κεντρική Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα νοικοκυριά θα επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές ενώ και μονάδες θερμοκηπίων και βιομηχανίες θα μπορέσουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές μειώνοντας το κόστος λειτουργίας τους.»