Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας τον νέο Υπουργό κ. Αθ. Πλεύρη, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του. Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς για ζητήματα που αφορούν τις μονάδες υγείας της Πέλλας, το Γενικό Νοσοκομείο (ΝΜ Έδεσσας και Γιαννιτσών) τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ενημέρωσε τον κ. Πλεύρη για τις ανάγκες σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό των μονάδων, όπως του τις παρουσίασαν οι διοικήσεις με τις οποίες και επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα είναι ότι δεν αποτελεί πρώτη επιλογή, ιδιαίτερα για ειδικότητες αιχμής. Ο Βουλευτής πρότεινε να δοθούν κίνητρα προς νέους ιατρούς ώστε και να λάβουν μέρος στις προκηρύξεις και να παραμείνουν στις θέσεις της Πέλλας για αρκετά χρόνια.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι θα δοθεί παράταση 6 μηνών στο προσωπικό που απασχολείται με επικουρικές συμβάσεις, ενώ παράταση θα δοθεί και στους απασχολούμενους μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ. Αργότερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο και για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Επιπλέον, επίκειται προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για την μόνιμη πρόσληψη νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η έλευση του Φθινοπώρου επιβάλει να προετοιμαστούμε άμεσα και να θωρακίσουμε τις μονάδες της Πέλλας, η οποία συνεχίζει να σηκώνει δυσανάλογα μεγάλο βάρος από την πανδημία. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ενισχύσει περισσότερο από ποτέ τις μονάδες της Πέλλας τόσο σε ιατρικό όσο και σε επικουρικό προσωπικό, αλλά και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημικής κρίσης, αποτελεί άμεση προτεραιότητα που απαιτεί απρόσκοπτη και αδιάκοπη στόχευση για τη διασφάλιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας».