Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε εχθές στα γραφεία του Οργανισμού τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία του εκτιμητικού έργου. Η φετινή υπήρξε μία ακόμα δύσκολη χρονιά, η οποία χαρακτηρίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα, με σημαντικότερο τον Παγετό Άνοιξης 2021, με αποτέλεσμα ο όγκος των δηλώσεων ζημίας να είναι τεράστιος.

Ειδικότερα για τις εκτιμήσεις ανά καλλιέργεια, ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι τα πορίσματα για το κεράσι θα κοινοποιηθούν άμεσα και προγραμματίζεται η πληρωμή τους, ενώ υπάρχει δυνατότητα, βάσει νόμου, και για προκαταβολές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Για τις υπόλοιπες καλλιέργειες (μεταξύ άλλων ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, μήλα, αχλάδια), στόχος του ΕΛΓΑ παραμένει η εξόφληση των πορισμάτων που αφορούν στον παγετό έως το τέλος του έτους. Οι υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς και με την κοινοποίηση των πορισμάτων το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εξοφλούνται οι αποζημιώσεις.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης συζήτησε με τον κ. Λυκουρέντζο το μεγάλο ζήτημα της ψηφιοποίησης της εκτιμητικής διαδικασίας, ένα θέμα που έχει θέσει και η ΝΔ και ο ίδιος ο Βουλευτής ήδη από το 2019 ως ύψιστης σημασίας. Τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι σημαντικά και όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπάρξουν εντυπωσιακές εξελίξεις.

Τέλος, οι δύο άνδρες μίλησαν για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός στο μέλλον, ιδίως στο πλαίσιο της γενικότερης προσαρμογής της αγροτικής παραγωγής στην Αλλαγή του Κλίματος. Ο Λάκης Βασιλειάδης αναγνώρισε πως η διοίκηση που ασκεί ο Πρόεδρος έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς ο Οργανισμός πλέον πληρώνει έγκαιρα, στο 100%, ενώ φέτος δόθηκαν και προκαταβολές μετά από πολλά χρόνια.