Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφθηκε την Πέμπτη το Ταμείο Εθνικής Άμυνας όπου και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή, Αντιστράτηγο Α. Κονδύλη, με τον οποίο συζήτησαν για σειρά θεμάτων με ακίνητα του Ταμείου στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.

Το ΤΕΘΑ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με το Δήμο Πέλλας ώστε να ξεκινήσει η πολεοδόμηση των πρώην στρατοπέδων «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ», η οποία θα δώσει νέα πνοή στην αστική ανάπτυξη της πόλης των Γιαννιτσών. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας και η απόφαση πολεοδόμησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αναμένεται η υπογραφή του σχετικού μνημονίου κατανόησης. Η εξέλιξη αυτή δίνει ένα ακόμα έναυσμα για την οριστική επίλυση του ζητήματος ιδιοκτησιακού καθεστώτος οικοπέδων του συνοικισμού Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης και την οπτική του ΤΕΘΑ αναφορικά με την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών για την επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών με το Δημόσιο (αφορά εκτός από τα στρατόπεδα «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ», και τις περιπτώσεις «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΝΤΕΡΕ», «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ», Άνω Γραμματικό). Ο Βουλευτής χαρακτήρισε σημαντικό ότι η θέση του ΤΕΘΑ παραμένει ίδια, προς κατεύθυνση του σχετικού Σχεδίου Νόμου του 2014 που λόγω πρόωρων εκλογών δεν πρόλαβε να κατατεθεί στη Βουλή.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής τον Λάκη Βασιλειάδη, ολοκληρώνεται η μεταβίβαση στο Δήμο Σκύδρας του πρώην Στρατοπέδου «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ», ενός εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου χώρου, ο οποίος αναμένεται να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της Σκύδρας.

Τέλος, συζητήθηκε επίσης η περίπτωση του ακινήτου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Αριδαίας, στο οποίο σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες και της Εφορίας, καθώς και προοπτικές αξιοποίησης της ΛΑΦ Σκύδρας.