Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε εχθές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας τον Υπουργό κ Κ. Σκρέκα, με τον οποίο και συζήτησαν δύο ζητήματα που αφορούν την Πέλλα και σχετίζονται και με τη διεθνή ενεργειακή κρίση.

Ο Λάκης Βασιλειάδης αρχικά τόνισε στον Υπουργό πως η αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου έχει αρχίσει να γίνεται έντονα αισθητή και σε αρκετές περιπτώσεις δυσβάσταχτη ειδικά για αγρότες και επιχειρήσεις. Ο Βουλευτής ζήτησε, πάντα εντός του πλαισίου που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, ειδική πρόνοια για τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα αλλά και για επιχειρήσεις των οποίων το κόστος λειτουργίας αφορά σε μεγάλο ποσοστό κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα κορεσμού στα δίκτυα υψηλής και μέσης τάσης καθώς και σε θερμικό χώρο στους υφιστάμενους υποσταθμούς ενέργειας της Πέλλας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, παρότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις για νέα φωτοβολταϊκά έργα και συστήματα αποθήκευσης σε netmetering, αυτές να μη γίνονται αρχικά δεκτές. Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να εξεταστεί η αναβάθμιση του δικτύου και των υποσταθμών της Πέλλας, τονίζοντας ότι εντασσόμενα τα νέα έργα αυτά θα συμβάλλουν ακόμα παραπάνω στη θωράκιση της χώρας από νέες εξωγενείς ενεργειακές κρίσης.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε στον Λάκη Βασιλειάδη πως, όπως η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο δημιούργησε ήδη ένα οριζόντιο δίκτυ προστασίας απέναντι στις μεγάλες ανατιμήσεις του ενεργειακού κόστους όσον αφορά στα νοικοκυριά, με την ίδια ευαισθησία αντιλαμβάνονται την αγωνία των επιχειρήσεων. Επιπλέον, ανέφερε πως σχεδιάζονται μέτρα στήριξης και του πρωτογενούς τομέα, με στόχο να μην μείνουν απροστάτευτοι οι αγρότες απέναντι στην παγκόσμια κρίση που έχει εκτινάξει τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

 

(επισυνάπτεται φωτογραφία αρχείου)