Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σε συνεργασία με το Δήμαρχο και Αντιδημάρχους της Πέλλας που βρίσκονται στην Αθήνα προκάλεσαν εχθές σύσκεψη στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή τα αυξανόμενα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο Δήμο Αλμωπίας, ώστε να βρεθούν άμεσες λύσεις, καθώς δεν μπορεί εν έτη 2022 να ταλαιπωρείται ο κόσμος από μια τέτοια κατάσταση.

Στη συνάντηση τους υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή, κ. Αν. Μάνος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ συμμετείχαν, πέρα από τον Λάκη Βασιλειάδη, οι Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας κκ. Ι. Κετικίδης και Ι. Σέλκος. Δυστυχώς δεν κατάφερε να παρευρεθεί και ο Δήμαρχος κ. Χρ. Μπάτσης, λόγω διάγνωσής του με COVID-19.

Ο κ. Μάνος αφού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους παρατηρούνται οι συνεχείς διακοπές, ενημέρωσε πως έδωσε εντολή για έκτακτη επιθεώρηση του δικτύου και των γραμμών της Αλμωπίας για τις 20 Μαρτίου. Επιπλέον, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί εργασίες υλοτόμησης και βαθέως κλαδέματος -πάντα σε συνεργασία με το Δασαρχείο- κατά μήκος του δικτύου, το οποίο διέρχεται αρκετά δύσβατες περιοχές, καθώς και η εγκατάσταση τηλεχειριζόμενων διακοπτών και άλλων στοιχείων αυτοματισμού για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου, ώστε εάν και όποτε δημιουργούνται σφάλματα (πχ από τα υδροηλεκτρικά), αυτά να απομονώνονται και να μην επηρεάζεται όλη η γραμμή.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης ο οποίος δήλωσε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα, μέχρι την οριστική θωράκιση του δικτύου της Αλμωπίας, συζήτησε με τον κ. Μάνο την ανάγκη αναβάθμισης των υποσταθμών και του δικτύου της Πέλλας στο σύνολό του, καθώς με την υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να εγκατασταθούν, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον, επιπλέον φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ενέργειας, λόγω κορεσμού του δικτύου.