Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, με αφορμή την παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Χρ. Μπάτση και των Αντιδημάρχων κκ. Ι. Κετικίδη και Ι. Σέλκου στην Αθήνα, προγραμμάτισε σειρά συναντήσεων για θέματα του Δήμου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ά. Γεωργιάδη με τον οποίο και συζήτησαν για έργα του Δήμου Αλμωπίας τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ αλλά και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και συνεπώς της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αλμωπίας.

Στη συνέχεια, οι παραπάνω προτάσεις του Δήμου εξειδικεύτηκαν στον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ταμείου Συνοχής κ. Γ. Ζερβό, όπου ο Λάκης Βασιλειάδης έδωσε έμφαση στον αναπτυξιακό χαρακτήρα των έργων. Ο Δήμος έχει έτοιμες προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, με ολοκληρωμένες μελέτες που θα διευκολύνουν την ιεράρχηση των έργων. Επιπλέον, έγινε αναφορά σε ένα τεχνικό ζήτημα που αφορά τη χρηματοδότηση της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου από το πρόγραμμα ενισχύσεων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελ. Αυγενάκη με τον οποίο συζήτησαν για το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για το έργο κατασκευής ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Αριδαίας, για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί σχετική μελέτη και αναμένει χρηματοδότησης.