Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, με αφορμή την έναρξη αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς μήλων που υπέστησαν απώλεια εισοδήματος την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, των προβλημάτων στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητημάτων που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

 

Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο Υπουργός, η καταβολή de minimis ξεκινά από την ΠΕ Λάρισας όπου υπάρχουν για την ώρα ολοκληρωμένα στοιχεία για τις πραγματικές επιπτώσεις στην παραγωγή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία και για άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

 

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον Υπουργό την πραγματική εικόνα της κατάστασης στην ΠΕ Πέλλας και τη ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί ομοειδών προϊόντων και τόνισε πως είναι απαραίτητο η Πέλλα να είναι μέσα στις επόμενες αποζημιώσεις.

 

Τις επόμενες ημέρες ο Λάκης Βασιλειάδης θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε θεσμικούς φορείς της Πέλλας, για να ενημερωθεί για την πορεία και το εύρος της συλλογής των στοιχείων. Ήδη, όπως τον ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ολοκληρώνεται η συλλογή στοιχείων που αποδεικνύουν τη ζημιά, τόσο από τη ΔΑΟΚ όσο και από ομάδες παραγωγών, και θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες. Ο Βουλευτής ζήτησε ανάλογη έκθεση να εκπονηθεί και από την αρμόδια υπηρεσία του οικείου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ.

 

(φωτογραφία αρχείου)