Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη, στον οποίο και έθεσε το ζήτημα σχετικά με την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος από επαγγελματίες που έχουν έδρα σε κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.

 

Με βάση την τελευταία απογραφή, αρκετές Τοπικές Κοινότητες της Πέλλας, αλλά και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, έχουν πέσει σε αριθμό κατοίκων κάτω από 500 άτομα. Στην ισχύουσα νομοθεσία, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εδρεύουν σε κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα οι επαγγελματίες συνεχίζουν να φαίνονται υπόχρεοι.

 

Όπως ενημέρωσε τον Βουλευτή ο κ. Θεοχάρης, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή οριστικοποιήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, συνεπώς θα ληφθούν υπόψη από το 2024 (για τα εισοδήματα του 2023). Για τα εισοδήματα του 2022 θα ληφθούν υπόψη τα προηγούμενα δεδομένα.

 

Ο Λάκης Βασιλειάδης συνεχίζει τις παρεμβάσεις του στην κεντρική κυβέρνηση για την ουσιαστική εκπροσώπηση των πολιτών και την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας.

 

(φωτογραφία αρχείου)