Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Κυρανάκη, με τον οποίο συζήτησαν για τα επίκαιρα ζητήματα ψηφιοποίησης του Κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών που πρόκειται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ έθεσε σειρά θεμάτων που αφορούν την Πέλλα σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

 

Ο Λάκης Βασιλειάδης μετέφερε στον κ. Κυρανάκη την κατάσταση στην Πέλλα για τις υπηρεσίες υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως τα Κτηματολογικά Γραφεία κ.α. και ενημερώθηκε πως ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό με στόχο την βελτίωση των εργασιών.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τις επικείμενες αλλαγές που αφορούν την ψηφιακή μεταρρύθμιση. Συγκεκριμένα, σύντομα θα μπει σε λειτουργία ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου ο οποίος θα διευκολύνει τις συναλλαγές σε μεγάλο βαθμό τόσο για τους συμβολαιογράφους όσο και τους πολίτες.

Τέλος, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του Ψηφιακού Βοηθού που θα συμβάλλει στην ευκολότερη συνδιαλλαγή με τις διαδικτυακές υπηρεσίες του δημοσίου.

 

Ο Λάκης Βασιλειάδης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Το κράτος ψηφιοποιείται και βελτιώνεται. Μειώνεται σταδιακά η γραφειοκρατία και τα δύσκολα γραφειοκρατικά ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Από την πλευρά μου, σκοπός της επίσκεψης ήταν να θέσω τα τρέχοντα θέματα της περιοχής μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας μέσω της τεχνολογίας».