Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη με τον οποίο συζητήσανε για τις προκλήσεις και τις δράσεις που γίνονται στον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα, αναφερθήκανε σε τρόπους κάλυψης των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως η προσέλκυση ιατρικού προσωπικού και ειδικά ειδικοτήτων που είναι αυτή τη στιγμή σε έλλειψη όπως Ακτινολόγων, Αναισθησιολόγων και Παθολόγων.

 

Επιπλέον, ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα σε σχέση με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο ΓΝ Πέλλας και αναφερθήκανε σε τρόπους βελτίωσης των υφιστάμενων συνθηκών.

 

Ταυτόχρονα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη πως θα δημοσιευτεί άμεσα προκήρυξη θέσεων για προσλήψεις ιατρών σε καίριες ειδικότητες για την Πέλλα. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη θα περιλαμβάνει για τη ΝΜ Γιαννιτσών δύο θέσεις Επιμελητών Α’ ειδικότητας Ακτινολογίας και τρεις θέσεις (Επιμελητή Β’, Επιμελητή Α’ και Διευθυντή) ειδικότητας Παθολογίας. Επιπλέον, για τη ΝΜ Έδεσσας, περιλαμβάνει μία θέση Διευθυντή ειδικότητας Ακτινολόγου και μία θέση Διευθυντή ειδικότητας Αναισθησιολόγου.

 

Επιπλέον, ο Βουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό το αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών που αφορά τους καρκινοπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας για ίδρυση Ογκολογικής Μονάδας στην πόλη των Γιαννιτσών. Συγκεκριμένα, ο Λάκης Βασιλειάδης υποστήριξε την εισήγηση της 3ης ΥΠΕ και του ΓΝ Πέλλας για τη μετατροπή της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας και επανέλαβε το αίτημα για την επιστημονική διασύνδεση του παραπάνω τμήματος με Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου, για την εγκυρότερη και αρτιότερη διαχείριση των ογκολογικών περιστατικών της περιοχής ευθύνης της ΝΜ Γιαννιτσών.

 

Τέλος, ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη για την προκήρυξη μόνιμης θέσης Παθολόγου-Ογκολόγου για την περαιτέρω υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών.

 

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση προχωράει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στην Υγεία με κύριο στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανασύνταξη του συστήματος Υγείας και τις καλύψεις των αναγκών των πολιτών. Παραμένουμε σε εγρήγορση για την βελτίωση των συνθηκών και στην Πέλλα».