Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης παρευρέθηκε σήμερα στη συνάντηση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπό τον Υφυπουργό κ. Γ. Μπούγα με θέμα την υλοποίηση του Νέου Δικαστικού Χάρτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Κεντρικής Μακεδονίας και των Βουλευτών. Από την Πέλλα συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας.

 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης συζητήθηκε η υλοποίηση του νέου χάρτη και οι αλλαγές που θα επιφέρει. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Πέλλας είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους για τις ιδιαιτερότητες της Περιφερειακής Ενότητας και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να μην αλλάξει η κατάσταση στην περιοχή, αίτημα που ο Λάκης Βασιλειάδης έχει μεταφέρει και προσωπικά, με στοιχεία στον Υφυπουργό, με έμφαση στην εξαίρεση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών από οποιονδήποτε σχεδιασμό κατάργησης ή μετατροπής σε περιφερειακό δικαστήριο και διατήρησή του ως αυτοτελούς και ανεξάρτητου Πρωτοδικείου, βάσει και σχετικής τεκμηριωμένης εισηγητικής έκθεσης που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανέφερε πως θα εξετάσει τις προτάσεις και θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για την Πέλλα.