Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδη ενημερώθηκε σχετικά πως δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στο καθεστώς των Πρωτοδικείων Γιαννιτσών και Έδεσσας. Επίσης, πρόκειται να αναβαθμιστούν τα Ειρηνοδικεία Αριδαίας και Σκύδρας, καθώς αναγνωρίζεται πως η Περιφερειακή Ενότητα είναι παραμεθόριος, προβληματική και με πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο Βουλευτής αναγνώρισε πως η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά ότι εισακούει τα αιτήματα των πολιτών και των φορέων, όταν αυτά είναι τεκμηριωμένα, ουσιαστικά και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα μιας περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Δεκέμβριο, ο Λάκης Βασιλειάδης είχε πραγματοποιήσει σειρά ενεργειών και συγκεκριμένα είχε μεταφέρει το ζήτημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ είχε πραγματοποιήσει και συχνές  επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τον υπουργό κ. Γ. Φλωρίδη και τον υφυπουργό κ. Γ. Μπούγα. Επιπλέον, συμμετείχε και στην συνάντηση ενημέρωσης του Υπουργείου στις 11 Ιανουαρίου παρουσία του Δημάρχου Πέλλας, και των ΔΣ Γιαννιτσών και Έδεσσας. Ταυτόχρονα, το προηγούμενο διάστημα είχε καταθέσει σειρά κοινοβουλευτικών αναφορών σχετικά με την επιτακτικότητα της αυτοτέλειας και των δυο Πρωτοδικείων αλλά και της αναβάθμισης των ειρηνοδικείων Αριδαίας και Σκύδρας. Όλες οι τεκμηριωμένες εκθέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και άλλων τοπικών δικηγορικών συλλόγων και επαγγελματιών νομικών της περιοχής μας μεταβιβάζονταν προς ενημέρωση του υπουργείου.

Μετά την συνομιλία ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η προσπάθεια όλων μετράει και έχει πάντοτε αντίκτυπο όταν γίνεται σωστά και οργανωμένα χωρίς υπερβολές και με τεκμηρίωση. Σε ερώτηση των φορέων στη συνάντηση στον Δήμο Πέλλας αν θα καταψηφίσουμε την διάταξη που θα αφορά την υποβάθμιση, είχα απαντήσει πως η ηγεσία του Υπουργείου εξετάζει θετικά το θέμα, και δεσμεύτηκα πως δεν θα χρειαστεί στο τέλος να καταψηφίσω καμία διάταξη. Η δέσμευση μου τελικά γίνεται πράξη. Από εδώ και πέρα ξεκινάμε πλέον τις προσπάθειες να βρεθεί χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών».