Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε χθες στην ανοιχτή συνέλευση – δημόσια διαβούλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας για το θέμα που αφορά το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών ένεκα του νέου δικαστικού χάρτη. Το ζήτημα αυτό απασχολεί ιδιαίτερα ολόκληρο τον δήμο γιατί δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες νομικούς, δικηγόρους και δικαστές αλλά έχει και κοινωνικές προεκτάσεις αφού αφορά και την εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες δικαιοσύνης.

Ο Λάκης Βασιλειάδης έχει προβεί τους προηγούμενους μήνες σε σειρά ενεργειών και επαφών προκειμένου να ενημερώσει για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και να μεταβιβάσει το αίτημα της εξαίρεσης του Πρωτοδικείου από τις αλλαγές που προτείνει ο χάρτης. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022 ο Βουλευτής είχε μεταφέρει το ζήτημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ενώ είχε πραγματοποιήσει και σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γ. Μπούγα. Επίσης, συμμετείχε και στην συνάντηση ενημέρωσης του Υπουργείου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2023, παρουσία του Δημάρχου Πέλλας, και των ΔΣ Γιαννιτσών και Έδεσσας. Επιπλέον, ο Βουλευτής έχει καταθέσει σειρά κοινοβουλευτικών αναφορών σχετικά με την επιτακτικότητα της αυτοτέλειας και των δυο Πρωτοδικείων αλλά και της αναβάθμισης των ειρηνοδικείων Αριδαίας και Σκύδρας. Μεταβίβασε επίσης και τις τεκμηριωμένες εκθέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

Ο Λάκης Βασιλειάδης συνομίλησε χθες και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως είναι ενήμερος για τις ιδιαιτερότητες της Πέλλας, τις κατανοεί και δεσμεύτηκε να τις εξετάσει πιο προσεκτικά προκειμένου να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση. Το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου είναι καθόλα εύλογο και δίκαιο. Ως παραμεθόριος, η Π.Ε. Πέλλας έχει πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με άλλες περιοχές. Οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των δύο κύριων αστικών κέντρων και ο όγκος των εργασιών που είναι μεγάλος και στις δύο πόλεις θα δυσκολέψει πολύ την αποτελεσματικότητα των δικαστικών φορέων και θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά:

«Είμαι αισιόδοξος πως η ηγεσία του υπουργείου θα ενσκήψει πάνω στο ζήτημα αυτό και θα βρει την κατάλληλη λύση. Η πρωτοβουλία του Δήμου Πέλλας για την συζήτηση για τον νέο δικαστικό χάρτη που αφορούν την περιοχή μας, παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου και των φορέων του Δήμου, ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική και γι’ αυτό θεώρησα χρέος μου να συμμετέχω δια ζώσης ώστε να ενημερώσω κι εγώ από τη μεριά μου τους συναδέλφους και συμπολίτες μου για τις εξελίξεις και τις ενέργειες μου».