Έπειτα από σειρά αιτημάτων του αγροτικού κόσμου για παράταση της προθεσμίας καταβολής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς έτους 2023, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκης σε συνεργασία  με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ,  κ. Α. Λυκουρέντζο έδωσαν νέα προθεσμία αποπληρωμής μέχρι και την 30η Ιουνίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σε συνεργασία με τον Βουλευτή Ημαθίας Αναστάσιο Μπαρτζώκα είχαν καταθέσει κοινή Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον υπουργό για το θέμα της παράτασης, κατανοώντας τη σημασία του ζητήματος για τον αγροτικό κόσμο.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά με την απόφαση αυτή: «Ευχαριστούμε τον κ. Αυγενάκη που ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αυτό αίτημα των Αγροτών. Η στήριξη του αγροτικού κόσμου είναι σημαντική λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν από την αλλαγή του κλίματος και άλλες αιτίες. Η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού δείχνει πως η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της κοινωνίας και ειδικά του αγροτικού κόσμου και ικανοποιεί δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα των πολιτών».