Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε και συνομίλησε με τον Διοικητή κ. Ε. Λόγγο και τον Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ν.Μ. Γιαννιτσών κ. Ι. Ντελή στο πλαίσιο της Ανακαίνισης – Αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) της Ν.Μ. Γιαννιτσών που ξεκίνησε να υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση – Εκσυγχρονισμός και Αναδιαρρύθμιση Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.)» συνολικού προϋπολογισμού 1.588.144 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Ο Βουλευτής περιηγήθηκε στους χώρους που θα γίνει η ανακαίνιση.

Υπενθυμίζεται πως πέρα από αυτό το έργο, αναμένεται δημοπράτηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακαίνιση των χειρουργείων και του χώρου του Μαιευτηρίου της Ν.Μ. Γιαννιτσών με προϋπολογισμό 1.591.000 ευρώ, και για την επέκταση της υφιστάμενης ΜΕΘ από 6κλινη σε 11κλινη με προϋπολογισμό ύψους 1.100.000 ευρώ. Επιπλέον, μέσω ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν και οι Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης για τις δύο Νοσοκομειακές Μονάδες, Έδεσσας και Γιαννιτσών με προϋπολογισμό 6.325.086 ευρώ. Για το έργο αυτό εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και αναμένεται η δημοπράτηση.

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Συνεχίζω να παρακολουθώ στενά σε συνεργασία με τους διοικητές των δύο νοσοκομειακών μονάδων και τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ την εξέλιξη των διαδικασιών αυτών μέχρι την τελική τους υλοποίηση. Ο στόχος είναι η αναβάθμιση των δομών υγείας στην Περιφερειακή μας Ενότητα και η βελτίωση των συνθηκών για τους πολίτες. Επιθυμία όλων είναι η γρήγορη υλοποίηση των έργων αναβάθμισης και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε με συνεχείς επαφές να φέρουμε το έργο εις πέρας».