Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα το Νεοχώρι, το Βορεινό, τη Φουστάνη, τη Φιλώτεια και τη Θηριόπετρα, χωριά που επλήγησαν από σφοδρή χαλαζόπτωση στις 22 Μαΐου. Έχουν γίνει αναγγελίες και οι μόνιμοι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ συνεχίζουν τις επισημάνσεις, ενώ οι παραγωγοί δηλώνουν τις ζημιές. Επίσης, επισκέφτηκε και την Όρμα όπου υπήρξαν μεγάλες ζημιές στη κερασοκαλλιέργεια από την βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών. Σημειώνεται πως πέρα από αυτά τα χωριά έχουν πληγεί και πολλά άλλα κτήματα σε άλλες κοινότητες της Π.Ε. Πέλλας από τις βροχοπτώσεις αλλά και κάποιες ακόμη από την χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών. Ο Βουλευτής προτίθεται να επισκεφτεί και αυτές τις περιοχές το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας ο Λάκης Βασιλειάδης σημείωσε: «Προσωπικά πάντοτε θέλω να βρίσκομαι δίπλα στους αγρότες μας και να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ. Γι’ αυτό ήθελα να έχω ίδια άποψη για τις ζημίες και για τις διαδικασίες αποζημίωσης». Ο Βουλευτής συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους προέδρους των κοινοτήτων, ακούγοντας τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους ώστε να καταστεί η διαδικασία πιο αποτελεσματική και βοηθητική προς τους πληγέντες. Επικοινώνησε, επίσης, με την κ. Παππά, με την οποία έχει συνεχείς επαφές, και η οποία έχει εικόνα για όλες τις ζημιές μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΛΓΑ. «Αν και δυστυχώς υπάρχει έλλειψη στελεχιακού δυναμικού, κάτι που η διοίκηση γνωρίζει και πρέπει επιλύσει άμεσα, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες» ανέφερε ο Λάκης Βασιλειάδης.

Μετά τις επισκέψεις ο Βουλευτής δήλωσε:

«Μέσα στην περίοδο που τα φρούτα αυτά βρίσκονται στην φάση συγκομιδής και άλλα λίγο πριν την συγκομιδή τους με όλα τα έξοδα για την καλλιεργητική τους φροντίδα να έχουν ήδη γίνει, τέτοιου είδους καταστροφές επιβαρύνουν κατά πολύ τους παραγωγούς και γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα. Θα παρακολουθώ στενά την εκτιμητική διαδικασία και τις ενέργειες που χρειάζεται ώστε οι παραγωγοί να λάβουν δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις».